Wat kost scheidingsmediation?

Iedere scheiding is anders. Jullie scheidingsbegeleiding wordt afgestemd op jullie persoonlijke wensen en jullie financiele situatie. Jullie scheiding is maatwerk, zonder inventarisatie van jullie wensen en situatie is het dus moeilijk op voorhand te zeggen wat de kosten zijn. In een eerste kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur kan ik voor jullie een inschatting van de totale kosten maken, zodat jullie achteraf niet voor verrassingen komen te staan. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kostenloos. 

De gemiddelde duur van een scheidingstraject ligt tussen de 15 en 25 uur met een gemiddelde doorlooptijd van drie maanden. Soms duurt het langer, soms kan het korter. Dit is onder andere afhankelijk van het tempo waarin jullie tot afspraken kunnen komen en van de complexiteit/hoeveelheid onderwerpen van de scheiding. De uren zijn een optelsom van de gesprekken met jullie (maximaal 1,5 tot 2 uur per keer) en de tijd die er nodig is om berekeningen te maken en afspraken vast te leggen. 

Mijn uurtarief bedraagt €175,-- euro per uur incl. btw.

Wat mogen jullie van mij verwachten?

Als scheidingsadviseur ga ik verder dan mediation. Mediation is bedoeld om te bemiddelen in een conflict. Een scheiding hoeft geen conflict te worden. Ondanks jullie relatiebreuk willen jullie beide nog steeds het beste voor jullie kinderen. Mijn begeleiding is veel meer gericht op het voorkomen van conflicten. Ik begeleid en adviseer jullie in het ontvlechten van jullie relatie en jullie huishouden. Alleen wanneer jullie de partnerrelatie goed afhechten kunnen jullie als ouders verder. Ieder met jullie eigen toekomst en samen verantwoordelijk voor de toekomst van jullie kinderen. In mijn begeleiding hebben jullie de regie. Ik adviseer naar aanleiding van jullie wensen naar een zo goed mogelijke oplossing voor jullie beide.

Na een inventarisatie van jullie wensen en jullie (financiele) situatie maak ik aan de hand van een vermogensopstelling een kinderalimentatie berekening  en mits van toepassing een partneralimentatie berekening. Vaak geeft duidelijkheid in de financiele situatie na scheiding wat meer hou vast tijdens deze voor jullie beide onzekere periode. In het geval van een eigenwoning kan ik jullie helpen onderzoeken wat de hypotheek mogelijkheden zijn na scheiding. Uiteraard let ik op de fiscale gevolgen voor jullie door scheiding en zal ik jullie hierover adviseren. 

Ik werk samen met een netwerk van financiele specialisten. Wanneer er specicalisme nodig is (bv bij ondernemers met ingewikkelde bv constructies )  is er altijd een mogelijkheid om expertise in te schakelen. Uiteraard altijd in overleg met jullie en een kosten idicatie op voorhand zodat jullie niet achteraf voor verrassingen komen te staan.

We besteden uiteraard ruim aandacht aan jullie kinderen. Een scheiding veroorzaakt veel verandering ook in hun leven. Het is voor ouders niet altijd makkelijk om gedurende de hectische periode van scheiden alle consequenties voor de kinderen te overzien. Door het maken van afspraken waar jullie beide achterstaan zijn jullie in staat jullie kinderen meer duidelijkheid te geven over de toekomt. Ik begeleid jullie bij het opstellen van een ouderschapsregeling hierin worden alle onderlinge afspraken aangaande jullie kinderen vastgelegd. Julli bepalen samen wat in het belang is van jullie kinderen. 

Zijn jullie gehuwd of hebben jullie geregistreerd partnerschap? Dan moet jullie scheiding worden uitgesproken door de rechter. De kosten hiervoor bedragen eenmalig € 520,-- euro. Als mediator zorg ik voor een compleet dossier (convenant) met alle vereiste stukken voor de rechtbank, gecontroleerd en ondertekend door een bevoegd advocaat.


Tegemoetkoming rechtsbijstandverzekering

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan is de kans aanwezig dat de mediation (grotendeels) wordt vergoed door de verzekeraar.Uiteraard is dit afhankelijk van jullie verzekeraar en de overeengekomen dekking op de polis. Ik help jullie graag bij het uitzoeken of jullie verzekeraar dekking biedt.

Wat kost individuele coaching of (ex)relatiecoaching?

Bij individuele en relatie coaching is het op voorhand lastig in te schatten hoeveel gesprekken er nodig zijn. In een eerste kennismakingsgesprek van een half uur maak ik op basis van jouw/jullie situatie een inschatting van de totale duur van de begeleiding, zodat jij/jullie achteraf niet voor verrassingen komen te staan. De kennismaking is kostenloos.

De gesprekken duren 1,5 uur en kosten:

€ 95,--  per uur incl. btw voor indidviduele coaching.

€ 135,-- per uur incl. btw voor coaching samen.

Kennismaking (30min) is kostenloos.

Plan een gratis kennismaking in.

"Je trouwt nooit met de intentie om te scheiden"