Mijn verhaal


Als baby werd de veilige verbinding met mijn moeder door een traumatische bevalling al vroeg verbroken. Als kind heb ik uit magische liefde voor haar, de rol op mij genomen haar niet tot last te zijn en naast voor mezelf ook voor haar te zorgen. Daarmee kreeg ik de verbinding waar ik zo naar verlangde. Een rol en plek in ons gezin die uiteraard veel te groot is voor een kind en die mij ook heeft gevormd tot het mens die ik nu ben.

Mijn verhaal gaat over veiligheid en verbinding terug vinden bij mezelf. Mijn pad is er een van vallen en opstaan zoals het leven bedoeld is en van de weg terugvinden naar mezelf, uit de aanpassing aan een ander.

Wat ik als kind was tegengekomen nam ik hoe dan ook bewust en onbewust mee in mijn rollen als liefdespartner, in vriendschappen, werk en als ouder in relatie met mijn drie dochters. Mijn ouderschap en mijn partnerrelatie hebben mij daar enorm in geholpen en gespiegeld.

In 2007 ben ik gescheiden van de vader van mijn dochters. Een heftige tijd waarin ik achteraf graag meer professionele begeleiding had gehad. Het had het voor mezelf, mijn ex- partner en mijn dochters makkelijker kunnen maken. Mijn scheiding gaf mijn zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling een boost en deze duurt nog altijd. Naar mijn mening stopt deze nooit. 

Ik werd mij steeds meer bewust van de invloed van mijn familiesysteem. Ben me gaan verdiepen in NLP, transactionele analyse, systemisch werken, ACT en EFT. In de rol van HR adviseur heb ik vele collega's mogen begeleiden in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. 

Met het gemiste als inspiratiebron ben ik me ondertussen verder blijven ontwikkelen. Om nu als geregistreerd NOBCO coach, familie mediator, register scheidingsadviseur en SCHIPbehandelaar mijn kennis en ervaring in te zetten in mijn eigen praktijk. 

Ouders begeleiden in een van de moeilijkste fasen van hun leven. Niemand kiest er namelijk voor, zeker niet als je samen aan kinderen begint, om te gaan scheiden. Het is mijn missie om in mijn begeleiding een veilige bedding en een stevige hand te bieden. Een scheiding, hoe heftig ook, hoeft voor geen van de betrokkenen traumatisch te worden. Te vaak zie ik stellen die recht tegen over elkaar komen te staan. Dit maakt het niet alleen maar moeilijker voor jezelf vooral ook voor de kinderen. Ik ben er van overtuigd dat dit anders kan en daar heb ik inmiddels vele ouders in scheiding al mee kunnen helpen.

Een goede begeleiding en kennis van zowel de juridische, financiele  als ook de sociaal emotionele kant van scheiden gaat jullie helpen gezamelijk tot oplossingen te komen. Dat gaat jullie weer rust en zekerheid bieden voor een nieuwe toekomst als ex partners en samen als ouders. 

 Inverbinding - Uitelkaar.Diensten

Familie Mediatior & Register Scheidingsadviseur

Als scheidingsadviseur ga ik verder dan mediation. Mediation is bedoeld om te bemiddelen in een conflict. Een scheiding hoeft geen conflict te worden. Ondanks jullie relatiebreuk willen jullie beide nog steeds het beste voor jullie kinderen. Mijn begeleiding is veel meer gericht op het voorkomen van conflicten. Ik begeleid en adviseer jullie in het ontvlechten van jullie relatie en jullie huishouden. Alleen wanneer jullie de partnerrelatie goed afhechten kunnen jullie als ouders verder. Ieder met jullie eigen toekomst en samen verantwoordelijk voor de toekomst van jullie kinderen. In mijn begeleiding hebben jullie de regie. Ik adviseer naar aanleiding van jullie wensen naar een zo goed mogelijke oplossing voor jullie beide.

SCHIPbehandelaar

De SCHIPaanpak is een postrelationeel herstelmodel om de verstoorde relatie tussen (ex)partners te herstellen. De schipaanpak is ontwikkeld vanuit het perspectief van rouw. Het doel is dat er begrip ontstaat voor het verloop van de relatie, beide partners zichzelf en elkaar beter gaan begrijpen, elkaar erkenning geven voor datgene waarin ze elkaar, nooit bedoeld maar toch, hebben gekwetst, stilstaan bij de impact van het verlies van hun relatie en het vertrouwen in elkaar weer herstellen.

Scheidingscoach

Bij de scheiding begeleid ik je om zelf tijdens of na de scheiding op de been te blijven. Dit kan zowel voor jullie samen als ook individueel. Als scheidingscoach luister in naar jou als persoon. Ik stel je vragen waardoor jij innerlijk op zoek gaat. Door je eigen stukken beter te begrijpen kom je weer inverbinding met jezelf. Ik help je patronen te herkennen waar je moeilijk van los komt. Zodat je de regie weer terug krijgt en nieuwe keuzes kunt maken. Mijn coach stijl is te omschrijven als oplossingsgericht, liefdevol, positief, no nonses en licht provocatief. Ik pas ACT en EFT toe en kijk vanuit een systemische blik. 

Aangesloten bij